Čoskoro vo všetkých televíziách sveta: Takto sa topia utečenci pri úteku za lepším životom + VIDEO

O tom, ako vznikajú reportáže napríklad o použití chemických zbraní v Sýrii z produkčnej spoločnosti Biele prilby, už čitateľ vie svoje. Tentokrát sa českému turistovi na Kréte podarilo natočiť zábery, na ktorých je vidieť, ako filmový štáb inscenuje topenie sa migrantov v mori. Topia sa ženy, keďže „extrémisti“ často poukazujú na to, že na člnoch sú spravidla mladí muži a žiadne ženy a deti. Reportáž zrejme čoskoro odvysielajú všetky renomované spravodajské agentúry, aby vytvorili tlak na európske vlády, ktoré zmenili svoj postoj k ďalšiemu prijímaniu utečencov, kvôli čomu sa teraz utečenci topia na Kréte.

https://www.youtube.com/watch?v=07XqF3HKl_o

Podľa denníka SME sú utečenci len kvapkou v mori. Vychádza im to porovnaním súčtu všetkých obyvateľov EÚ s počtom migrantom za posledný mesiac.

Odborník na hoaxy z toho istého denníka zase varuje pred príspevkami z anonymných zdrojov. Ako príklad odhaleného hoaxu udáva facebookový profil akéhosi Zdenka Rezníčka z Prahy, ktorý si tam dal fotku z talianskeho prístavu plného migrantov, pričom jemu sa podarilo odhaliť, že fotka síce je z talianskeho prístavu plného migrantov avšak nepochádza z roku 2018.

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube, video: Youtube)

Přejít nahoru