Venezuelský prezident nazval Trumpa „novým Hitlerem”!

Prezident Venezuely, komentující projev prezidenta USA Donalda Trumpa na Valném shromáždění OSN, nazval amerického vůdce „novým Hitlerem”, informovala EFE Noticias.

„Agresivní projev od nového Adolfa Hitlera v mezinárodní politice, pana Donalda Trumpa, který se považuje za majitele světa, byl namířen proti venezuelskému lidu, ale nikdo nám nesmí vyhrožovat,“ prohlásil Nicolas Maduro.

Trump ve svém projevu kritizoval venezuelské úřady za diktaturu a za „neúspěšnou socialistickou ideologii”, která, jak řekl, vedla zemi ke kolapsu. Zdůraznil, že Washington bude pokračovat v politice sankčního tlaku na Caracas. Trump uvedl, že cílem Washingtonu je pomoci Venezuele „získat zpět svobodu”.

Pikantní na tom je, že před pár dny sám Maduro prohlásil, že ho označují na “Stalina Karibiku”. Nicméně poznamenal, že podle jeho názoru když se podívá na svůj profil v zrcadle, tak “se Stalinu podobá”.

Vystoupení Trumpa rovněž komentovalo venezuelské ministerstvo zahraničí. Uvedlo, že jeho slova jsou v rozporu s mezinárodním právem a připomněli americkému vůdci, že není „prezidentem světa”.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru