Angela Merkelová: Země z uprchlické krize profitují velké finance

Německá kancléřka Angela Merkelová se ve svém dlouho očekávaném novoročním proslovu vyjádřila k migrační krizi, která podle kancléřky vydělává nemalé peníze všem státům. Podle německé kancléřky je hlavní překonat xenofobii, která v současné době panuje v Evropské unii. Do nového roku Angela Merkelová prosazuje heslo: “spolu to dokážeme”, kterým nabádá ostatní členské státy EU pro větší iniciativu v otázce řešení migrační krize.

Musíme vzdorovat proti xenofobii a uprchlickou krizi vyřešit společně

Něměcká kancléřka klade důraz na to, aby se státy nenechaly ovlivnit negativní vlnou komentářů na tuto krizi těch, kteří mají nenávist v srdcích. Angela Merkelová považuje dnešní dny za velkou zkoušku pro všechny státy, jenž se rozhodly pomoci s přijímáním uprchlíků a věří, že tato cesta vede k lepším zítřkům.

Německá kancléřka Angela Merkelová a její novoroční proslov, kterým nabádá k řešení uprchlické krize

Kancléřka také apeluje na německé obyvatelstvo, které žádá o trpělivost při překonávání této složité situace, jenž postihla celou Evropu. Tato současná situace si tak vyžaduje čas a finance pro ty, kteří se hodlají zařadit do řad pracujícího obyvatelstva a začít tak nový život. Kancléřka také apeluje na zaměstnavatele, státy a zaměstnance, které nabádá s blížícím se rokem 2016 k optimismu, jenž budeme v příštím roce potřebovat.

Foto: 360b / Shutterstock.com

Přejít nahoru