Německý šéf lidských práv: Turecko do EU nepatří

Německý šéf lidských práv se nedávno vyjádřil k situaci kolem Turecka a jeho případného vstupu do Evropské unie. Podle Christopha Strässere tato země do Evropské unie prostě nepatří. Země nevstoupí do Evropské unie, pokud se podle německého šéfa lidských práv nezlepší její lidskoprávní profil. Christoph Strässer ve svém interview pro N24 prohlásil, že země jako je samotné Německo nebo Rusko jsou ochotny s Tureckem jednat o případném vstupu do EU.

Lidská práva jsou v této zemi na špatné úrovni

Vstup země do EU je však zatím nemožný, jelikož to nedovolují mizerná lidská práva v Turecku. Tureckem také proběhla šokující zpráva a rodině prezidenta Erdogana, která má prsty v nelegálních obchodech, jenž se dostávají až za samotnou hranici Turecka. Není to však jediný problém, který zdržuje schválení vstupu země do Evropské unie.

Turecko a jeho případný vstup do Evropské unie je ovlivněn špatným profilem lidských práv v zemi

Celé situaci o vstupu do Evropské unie také nepomohly zprávy, které tvrdí, že se Turecko několikrát zapletlo do obchodu s ropou a Islámským státem. Nebyl to však jen obchod s ropou, před několika dny podal prohlášení bývalý bojovník, který sloužil pro teroristickou skupinu IS a tvrdí, že výcvik těchto bojovníků probíhal na území Turecka. Spekuluje se také o samotném financování Islámského státu, ze kterého je podezřelá turecká vláda.

Foto: fulya atalay / Shutterstock.com

Přejít nahoru