Vědci jdou dále ve studiu reinkarnace, zde jsou příklady

Psychiatr Jim Tucker s Virginia University je pravděpodobně největší světový výzkumník v této disciplíně. Na toto téma v roce 2008 publikoval v časopise Explore přehled případů, které naznačovaly reinkarnaci.

Typický případ reinkarnace, popsaný Jimem, zahrnuje subjekty, které uvádějí zkušenosti z minulosti. Zajímavé je, že 100% subjektů, které popisují události z minulosti, jsou děti. Průměrný věk, kdy si začínají uvědomovat svůj minulý život, je 35 měsíců. Jejich popis událostí a zkušeností z minulého života je často rozsáhlý a pozoruhodně podrobný. Podle Tuckera si děti přestanou uvědomovat svůj minulý život ve věku od šesti do sedmi let. Jedná se o věk, kdy děti začnou chodit do školy a začínají mít více zkušeností ze současného života, stejně jako když mají tendenci ztrácet spontánní vzpomínky.

Jako příklad uvádí Tucker tři děti, jejichž vzpomínky na reinkarnaci jsou velmi pozoruhodné.

Ryan

Ryanův příběh začal, když mu byly 4 roky. Tehdy zažíval časté, hrozné noční můry. Zhruba po roce, když mu bylo pět let oznámil své matce, že býval někým jiným.

Často hovořil o tom, že „půjde domů“ do Hollywoodu a prosil svou matku, aby ho tam vzala. Říkal jí podrobné příběhy o setkání s hvězdami jako byla Rita Hayworthová, o svém tanci při natáčení v Broadwayi a práci pro agenturu, kde byly lidem často měněna jména. Dokonce si vzpomněl, že jméno ulice, v níž žil, obsahovalo slovo „rock“.

Ryanova matka Cyndi tvrdí, že „jeho příběhy byly tak podrobné a byly tak rozsáhlé, že je nemožné, aby si to dítě mohlo vymyslet.“

Cyndi se rozhodla, že si v místní knihovně prohlédne nějaké knihy o Hollywoodu. Myslela si, že by mohla objevit nějaké informace, které by se shodovaly s tvrzením Ryana. Cyndi prohlásila, že jakmile našla informace o muži, který byl podle Ryana on sám v minulém životě, všechno se změnilo.

Po pouhých dvou týdnech byl archivář v Hollywoodu schopen potvrdit totožnost muže. Byl to  Marty Martyn, který se stal známým hollywoodským agentem předtím, než zemřel v roce 1964.

Martyn opravdu tančil na Broadwayi, pracoval v agentuře, kde byly často vytvořeny scénáře pro nové klienty a žil na 825 North Roxbury Drive v Beverly Hills. Pozoruhodná je skutečnost, že si Ryan vzpomněl na  55 podrobností z jeho předchozího života jako Marty Martyn.

Sam Taylor

Sam Taylor se narodil 18 měsíců poté, co zemřel jeho dědeček. Sam začal vzpomínat na údaje o minulém životě, když byl ve věku 1,5 roku. Začal mluvit o tom, že byl v minulém životě svým dědečkem. Nakonec řekl podrobnosti o životě svého dědečka. Poukázal na skutečnost, že sestra dědečka byla zavražděna a že jeho babička používala kuchyňský robot, aby každý den udělala mléčné koktejly pro dědečka na konci jeho života.

Chanai Choomalaiwong

Chanai je chlapec z Thajska, který, když mu bylo tři roky, začal tvrdit, že byl v minulém životě učitelem jménem Bua Kai, který byl zastřelen při jízdě na kole. Chanai přesvědčil svou babičku, aby ho vzala do vesnice, kde Kai žil.

Jeho babička informovala vědce, že poté, co vystoupili z autobusu, ji Chanai odvedla do domu, kde žil starší pár. Zdálo se, že Chanai je poznává. Byli to rodiče Bua Kai, učitele, který byl pět let předtím, než se narodil Chanai, zastřelen na cestě do školy.

Fascinující je, že Kai a Chanai měli něco společného. Kai, který byl zastřelen zezadu, měl malé, kulaté rány na temeni hlavy, typické pro vstupní ránu a na čele větší rány na výstupu. Chanai se narodil se dvěma mateřskými znaménky-malým kulatým znaménkem na temeni hlavy a větším, nepravidelně tvarovaným znaménkem směrem k přední straně.

Docela pozoruhodné, viďte ?

(megazine.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru