Přicházejí nové zprávy z USA o falešných diskutujících na internetu

Ze Spojených států se množí zprávy, které potvrzují možnost falešných diskutujících na internetových diskuzí, jenž mají za úkol ovlivnit myšlení obyvatel ve prospěch vlády a vládních činitelů. Tato kauza je také spojena s probíhající předvolební kampaní ve Spojených státech, která je v plném proudu a kandidáti se tak předhání o největší sympatie mezi voliči.

Zpávy

Tito kandidáti pak vytvářejí falešné diskutující, kteří mají diskutovat ve prospěch právě dotyčného kandidáta na příštího prezidenta nebo prezidentku USA. Podle informací existují dokonce ve Spojených státech školy, kde se školí diskutující od profesionálů. V tomto skandálu byl dokonce zapojen i bývalý slovenský poslanec, který působil v úřadu necelé dva roky.

Přišly neověřené zprávy z USA, kde dochází k vytváření falešných účtů na ovlivnění diskuzí na sociálních sítích

Do tohoto skandálu byl zapleten Radoslav Procházka, kterého měly velebit na sociálních sítích falešné účty, jenž byly rychle rozpoznány. Jeden z falešných účtů dokonce na svůj profil na sociální síti Facebook nahrál fotografii, která skutečnost o školících centrech pro diskutéry opravdu potvrdila. Fotografie byla pořízena na přednášce z online marketingu, na které by nebylo až tak nic zvláštního. Lektorem byl ovšem Vincent Harris, který působil v minulosti jako stratég online kampaně Renda Paula, kandidáta na prezidenta USA.

Zdroj: Konzervativnyvyber

Přejít nahoru