Tomio Okamura: „Dnešné vedenie KDU-ČSL sa vykašľalo na demokratické hodnoty a slúži ľuďom z Bruselu, ktorí ohrozujú demokraciu a slobodu“

“Šéf sudetských Nemcov Bernd Posselt, ktorého otvorene a dlhodobo podporuje česká KDU-ČSL a taktiež Kalouskova TOP09, sa dnes verejne zastal kancelárky Angely Merkelovej, ktorá včera povedala, že pre povojnový odsun Nemcov z Československa „neexistovalo ani morálne, ani politické ospravedlnenie“. Výroky Angely Merkelovej neodsúdili ani českí Piráti, čo sa, samozrejme, vzhľadom k ich doterajším postojom dalo čakať. A ja na to opakujem znova a na rovinu – tieto revanšistické vyjadrenia sú jednoducho svinstvom voči Českej republike. Sudetskí Nemci sa masovo podieľali na príprave konečného riešenia českej  otázky, ktoré by znamenalo faktickú a biologickú likvidáciu českého národa,” napísal na svojej facebookovej stránke.

“KDU-ČSL spoločne s Pirátmi a TOP09 chce v nás, vlastencoch, opakovane vyvolať pocit českej viny za nacistické zločiny počas druhej svetovej vojny. A nás, členov a voličov SPD, bytostní demokrati a zástancovia referenda, si dovolia sprosto a lživo nálepkovať, ako fašistov či neonacistov, aby odvrátili pozornosť od skutočných problémov. Tato zjavná politická kolaborácia sa priamo vysmieva historickým súvislostiam. Je historickým faktom, že sudetskí  Nemci boli jednými z autorov konečného riešenia českej otázky a iba víťazstvo spojencov, zaplatené na našom území životmi spojeneckých vojakov, predovšetkým Rusov a Rumunov,  nás uchránilo od faktickej biologickej likvidácie,” prízvukuje Tomio Okamura.

Podčiarkol, že iróniou je, že politickú hru proti SPD neustále rozohráva KDU-ČSL a TOP09, ktorých členovia v pozícii predstaviteľov vlády Českej republiky navštevujú schôdze  sudetsko-nemeckých organizácií. “Predstavitelia strany ľudovej hovoria o Sudetcoch ako o „milých, drahých krajanoch“. Dovolím si pripomenúť, že títo pre ľudovcov „milí krajania“ sú organizácie založené nacistami a fašistami,” zdôraznil Okamura.

Cituje zo správy českého Ministerstva vnútra z roku 2004: “Pozornosť si rovnako zaslúži organizácia sudetsko-nemeckých nacistov Witikobund, ktorá v prostredí landsmanšaftu šíri protičeské názory. Programom organizácie je odčinenie údajných vojnových zločinov  spáchaných spojencami na nemeckom národe a ďalej odstránenie lží o nemeckých zločinoch vrátane takzvanej holokaustovej kultúry, ako prejavu nenemeckého myslenia,” dodáva český poslanec.

Prízvukuje, že členovia SPD sa jasne vymedzujú voči nálepkovaniu a manipulácii, ktorá dnes prebieha v súvislosti s touto témou: “Dnešné vedenie KDU-ČSL sa vykašlalo na demokratické hodnoty a slúži ľuďom v Bruselu, ktorí ohrozujú demokraciu a slobodu. Ľudovci kolaborujú, podrážajú, škodia, keď môžu a popierajú hodnoty, o ktorých falošne tvrdia, že ich obhajujú. Robia to pre vlastnú moc, peniaze a cudzie záujmy. Nemajú už žiadny vlastný program pre Českú republiku a našich ľudí. Sú ako bubon. Robia hluk a vnútri nie je nič. Podobná hudba ľudí už otravuje. Pošlú ich do politického pekla,” vyhlasuje v závere svojho komentáru český poslanec Tomio Okamura.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru