Rusko je strašná země. Ještě, že už je toho fotbalového šílenství konec. Těšme se na Katar

Je ostuda, že musel Katar čekat na pořádání fotbalového svátku přes 90 let. Proč to muselo trvat tak dlouho? Jak jsem psal, fotbal sleduji asi 25 let a moc dobře vím, jak byl vždycky Katar pro světový fotbal důležitý.

A tady vlastně ani nejde o fotbal. Rusko strašidelně porušuje lidská práva. Homosexuálové tam nemohou ani vycházet ven, protože by je hnedka zlynčovali. A ženy to tam mají také hrozné. O třetích pohlavích ani nemluvě.

V Rusku vládne sexismus, však o tom psali všude. To Katar, to je jiná pohádka. Od toho bychom se měli učit. Nu nic. MS v Rusku už naštěstí skončilo. Bylo hrozné a v plné nahotě ukázalo kulturní rozdíly mezi NÁMI a JIMI.

Navíc je fajn, že se v Kataru bude hrát v listopadu a prosinci. Bude to takový dárek k Ježíšku, protože finále se hraje 18. prosince. Hrát fotbal v létě byla stejně blbost. Prostě takový buržoazní přežitek.

Jsem zvědavý, co bude psát takový deník The Independent za ty 4 roky. Například teď v souvislosti s MS do hloubky rozebral sexistické a patriarchální názory, které prý dominují ruskému veřejnému prostoru. S rovnosti pohlaví tam jsou prý o desítky let pozadu v porovnání se Západem…jo jo…strašná země…

Copak asi napíšou o Kataru? Nejspíš nic špatného a naopak Katar pochválí, že už umožnil ženám, aby si došly na toaletu bez mužského doprovodu…

PS. Ale dost bylo Ruska. Hlavně, že MS vyhrála Evropská unie, ne? Konec dobrý, všechno dobré!

(eportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru