Tzv. antirasisti uspořádali fotbalový turnaj pro uprchlíky. Dopadlo to brutálně a lidé se báli

Předchozí turnaje nazvané „United Colors StreetSoccer Cup“ („Spojené barvy – pohár v pouliční kopané“) byly reklamovány jako „poselství tolerance, integrace a odvahy“ a „poklidný protest proti rasismu, fašismu, antisemitismu, sexismu a homofobii“.

Tentokrát se ale diváci nedočkali vítěze, neboť finálový zápas mezi Roter Baum a Marienthal United 08 musel být odvolán kvůli agresivitě borců na hřišti. Jeden tým se skládal z imigrantů původem z Afriky a druhý imigranty arabského původu.

Důvodem hromadné rvačky podle svědků bylo údajně to že za jeden z týmu chtěl nastoupit hráč, který se neúčastnil turnaje. Následně jeden z borců začal urážet matku jednoho ze soupeřů. Nakonec se oba týmy na sebe vrhly.

Diváci popisují rvačku jako „strašnou“. Bernd Riedel, který bydlí v berlínském Neuköllnu, kde je větší než malé množství imigrantů, k tomu prohlásil:

„V Neuköllnu jsem každý den svědkem řady konfliktů, ale to, co jsem v sobotu uviděl na náměstí v Cvikově, jsem ještě v životě neviděl. Měl jsem strach o život hráčů. Neměli žádné zábrany a rvali se jako zuřiví. Mohlo dojít k nejhoršímu, protože organizátoři nedostatečně zareagovali.“

(freeglobe.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru