Hluční a výstrední kočovníci z Írska na 140 karavanoch “ovládli” Senecké jazerá

K Seneckým jazerám prišla skupina asi 140 karavanov z Írska už v júny. Obyvatelia Senca sú znepokojení z kočovníkov, ktorí sa vozia na drahých luxusných autách a nosia pestrofarebné oblečenie. Kočovníci vraj v Senci chystajú aj svadbu.

Írom sa na Slovensku páči pravdepodobne kvôli lacnému alkoholu a autokempingu. “V jazerách či na kúpalisku by ste ich však hľadali márne. Kúpať sa vraj nechodia. Cez deň predvádzajú svoje autá, večer žúrujú,” uvádza TV Markíza.

Opýtaní kočovníci uviedli, že na Slovensko prišli na dovolenku a hodlajú tu robiť, čo uznajú za vhodné. Hovoria o párty a alkohole. Slováci sú podľa nich príjemní ľudia a aj preto sa tu cítia dobre.

“Evidujeme v súvislosti s uvedenými prípadmi v uplynulých dňoch zvýšenie počtu najmä telefonických oznámení. Tie sa týkali najmä prípadov hlučného správania, rušenia nočného kľudu, prípadne drobných konfliktov zo strany najmä írskych turistov,” uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.

Slovák, ktorý pracoval v Írsku uviedol, že ide o “írskych cigánov”, ako ich doma nazývajú. Na rozdiel od Rómov na Slovensku sú ale bielej pleti. Ich správanie je však výstredné, arogantné a údajne majú problém aj s hygienickými návykmi.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru