NI: Su-35 v rukou Číny jsou „noční můrou” amerického letectva!

Su-35 (kodifikace NATO: Flanker-E +) je podle názoru NI jedním z nejbojeschopnějších stíhacích letadel v čínském letectvu. Přítomnost letadel tohoto typu výrazně posiluje čínské síly v asijsko-pacifickém regionu, uvedl časopis.

Kromě toho publikace poukazuje na nebezpečí pro Spojené státy a jejich spojence nedávná čínská raketa PL-15 „vzduch-vzduch“, která může být nainstalována na Su-35.Takový nebezpečný tandem může být použit k útoku na americké letadlové tankery a další pomocná letadla, jako například letadla AWACS E-3, které jsou klíčové pro operace US Air Force v této oblasti.

Smlouva o dodávce 24 multifunkčních stíhačů Su-35 generace 4 ++ byla mezi Ruskem a Čínou podepsaná v roce 2015. Letadla tohoto druhu jsou také v provozu ruských leteckých sil.

Generace 4 ++ a podmíněně naznačuje, že charakteristický diagram Su-35 se velmi přibližuje páté generaci stíhaček, kromě nepřítomnosti stealth technologie a aktivního elektronicky snímaného pole splňuje většinu požadavků na pátou generaci letadel.

(prvnizpravy.cz, foto: The National Interest)

Přejít nahoru