Ale vždyť my jí dáváme tolik… Případ Ester Ledecké pronikl i do ČT

Události kolem Ledecké rozvířila její zastupující agentura. Výkonný výbor se však brání, že by Ledeckou vydíral. Zároveň také nabídl, že částku na přípravu úspěšné české sportovkyně navýší o 800 tisíc korun. Ledecká by tak potom měla víc než 3 a tři čtvrtě milionu. Zároveň ještě disponuje financemi od Dukly a od Českého olympijského výboru.

Svaz mimo jiné uvádí, že takováto podpora českého sportovce je mimořádná. Agentura Sport Invest však večer vydala prohlášení, že stále trvá na svém, neboť svaz prý nechápe, v čem je problém. A navíc Ledecká není první, kdo by měl neshody se Svazem lyžařů. Zažili je i Lukáš Bauer či Kateřina Neumannová.

„My jako Svaz lyžařů máme samozřejmě omezené možnosti a jak už bylo řečeno v rámci třeba Ester Ledecké a věřím, že to bylo i v těch ostatních případech v minulosti, jsme se vždycky snažili nabídnout maximum možného, což je i nyní,“ poznamenal k tomu generální sekretář Svazu lyžařů ČR Jakub Čeřovský.

Ten zároveň připustil, že podpora sportu v rámci Česka by měla dojít k nějaké obměně. „Bohužel žijeme za současných podmínek zatím v roce 2018, kde jsme dostali určité prostředky v programu reprezentace a tyto prostředky spolu s dalšími prostředky od sponzorů z dalších příjmů Svazu lyžařů musíme nějakým způsobem rozdělit,“ sdělil s tím, že Ledecké je z pohledu svazu nabízeno maximum možného.

(parlamentnilisty.cz, foto: Youtube)

Přejít nahoru