Valiant Thor – muž z Venuše, který žil na Zemi

Muž, který si říkal Valiant Thor, pocházel údajně z Venuše, měřil asi 180 cm a měl hnědé vlnité vlasy a hnědé oči. Se svou lodí přistál 16. března 1957 poblíž Alexandrie ve Virginii. Záhy po jeho přistání dorazila na místo policie, pro kterou měl jedinou zprávu – požadoval osobní schůzku s tehdejším americkým prezidentem Dwightem D. Eisenhowerem.

Nakonec se dostal do Pentagonu, kde se setkal s tajemníkem ministerstva obrany a později i se samotným Eisenhowerem a dalšími vysokými představiteli americké vlády. Na misi ho prý vyslala Vysoká rada, která žádala, aby zasáhl jménem mezigalaktické komunity. Obyvatelé sousedních světů se obávali našich jaderných schopností a varovali, že by nukleární válka mohla vést ke zničení lidské rasy. Během schůzky měl Thor předat prezidentovi dokument s digitálním obsahem. Byla v něm nabídka, že pokud se Země vzdá svých jaderných zbraní, představitelé Venuše jí na oplátku poskytnou dosud neznámé technologie. Prezident měl s návrhem v principu souhlasit, ale narazil u generálů zastupujících vojensko-průmyslový komplex. Ti takovou dohodu odmítli s tím, že je třeba si zachovat obranyschopnost proti cizím mocnostem.

Valiant Thor zůstal na Zemi tři roky. Dochovaly se jeho fotografie, na kterých se účastnil nejrůznějších vrcholných schůzek, a zatím nebyl důvod jejich pravost zpochybnit. Autor knihy dr. Frank Stranges byl federální maršál, který měl v Pentagonu tajnou bezpečnostní prověrku. Jeho příběh potvrdil i admirál Richard E. Byrd, který v letech 1957 až 1963 pracoval pro ministerstvo obrany. Mimochodem, Byrd měl na starosti také projekt „Blue Book“ – tajný vojenský program, který vyšetřoval zprávy o pozorování UFO. Dokonce i členové rodiny prezidenta Eisenhowera trvali na tom, že tato neuvěřitelná historka je pravdivá.

Vpravo na fotce údajný Valiant Thor.

Samozřejmě, celý příběh je velmi kontroverzní a mnozí jsou přesvědčeni, že je pouze výplodem Strangesovy bujné fantazie. Na druhé straně – kdo z nás ví, zda některé světové mocnosti skutečně neudržovaly kontakty s mimozemšťany, o kterých kvůli přísnému informačnímu embargu nesmíme nic vědět?

(procproto.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru