FBI se vážně zabývá otázkou, zda Trump není ruským agentem. A prezident zareagoval…

V době předvolební kampaně v roce 2016 Federální úřad pro vyšetřování zvažoval, že zahájí vyšetřování tehdejšího prezidentského kandidáta Donalda Trumpa pro podezření, že jako agent pracuje v zájmu Ruské federace a poškozuje zájmy USA. Nakonec bylo vyšetřování zahájeno až v roce 2017, když Trump vyhodil z postu ředitele FBI Jamese Comeyho.

Člen Sněmovny reprezentantů Jerry Nadler konstatoval, že se bude zabývat tím, proč vyšetřovatelé prověřování prezidenta zahájili. Zároveň je připraven v maximální možné míře vyšetřovatele chránit před útoky prezidenta Trumpa.

Trump na sociální síti Twitter oponoval, že bývalého ředitele FBI Comeyho chtěli vyhodit jak Republikáni, tak Demokraté. Nakonec to udělal on, protože exředitele považoval za „zkorumpovaného“. Proto oprávněně dostal „padáka“. Alespoň podle Trumpa. „(FBI) zahájil vyšetřování mé osoby, přičemž k tomu neměl žádné důvody a vůbec žádné důkazy,“ rozčílil se na Twitteru Trump.

Trump je vůbec prvním americký prezidentem, kterého má Federální úřad pro vyšetřování v hledáčku kvůli tomu, že možná vědomě či nevědomě pracoval v zájmu jiného státu.

(parlamentnilisty.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru