Kiska

Blahov list do Brna rektorovi univerzity: Chcete ponížiť vášho prezidenta, preto oceňujete nášho podnikateľa so splátkovými firmami

Blahov list v plnom znení

OTVORENÝ LIST SENÁTOROVI BEKOVI Z ČESKEJ REPUBLIKY

Vážený pán rektor a senátor Mikuláš Bek,

s poľutovaním som prijal správu, že ste meno slávnej Masarykovej univerzity v Brne prepožičali na provinčné politikárčenie.

Vaše rozhodnutie odovzdať prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi Veľkú zlatú medailu pri príležitosti 100.výročia od založenia univerzity považujem za veľmi nepodarený vtip.

My na Slovensku síce rozumieme, že toto gesto má smerovať najmä k prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi, ktorému týmto chcete ako predstaviteľ českej opozície v Senáte ČR tak trochu detinsky demonštrovať svoju neúctu, ale vyjadrujete tým neúctu aj voči Slovenskej republike, a preto sa musím ozvať.

Vážený pán Bek,

Andrej Kiska nie je štátnik ani skúsený politik, je podnikateľ so splátkovými firmami, ktorý nemá schopnosti čítať politickú realitu.

To bude asi dôvod, pre ktorý cestuje do Brna, aby prijal vyznamenanie, ktorým ho len využívate na to, aby ste zneuctili Vášho vlastného prezidenta, ktorého by mala Vaša univerzita vyznamenať predovšetkým.

Pán Kiska Vám takto robí užitočného pajáca v politickej hre, ktorá je nedôstojná tak voči Českej, ako aj Slovenskej republike.

Podľa Vašich medializovaných vyjadrení si pán Kiska zaslúži vyznamenanie, pretože presadzuje a chráni hodnoty ako sloboda, úcta k pravidlám a zodpovednosť. Pevne verím, že ste toto vyjadrenie mysleli ako žart.

Pán Kiska až tak bráni úctu k pravidlám, že si z daní odpočítal výdavky na svoju prezidentskú kampaň, čo je daňový podvod.

Pán Kiska až tak bráni hodnotu slobody, že oslavuje ukrajinský režim, ktorý najnovšie vyznamenáva tzv. banderovských fašistov.

Pán Kiska až tak bráni hodnotu zodpovednosti, že neváhal v čase vraždy mladého novinára zneužívať smrť dvoch mladých ľudí, hecovať slovenskú spoločnosť a vnášať na Slovensku nenávisť a svár.

A nanajvýš zodpovedne sa pán Kiska podieľal aj na podvode s pozemkami, ktorým za asistencie mafiánskych kruhov obral o miliónový pozemok nevinného zubára v Tatrách.

Ak sú toto dôvody na jeho vyznamenanie zo strany Masarykovej univerzity, myslím, že tým ako rektor dehonestujete významnú akademickú inštitúciu.

Je mi ľúto, pán rektor, že takto zneužívate akademickú pôdu na politiku a pošpiňujete dobré meno Masarykovej univerzity.

Rád by som Vám pripomenul, že tým zároveň urážate podstatnú časť slovenskej spoločnosti.

Vaše rozhodnutie je mimoriadne spolitizované, neúctivé a falošné.

Vyzývam Vás, aby ste pánovi Kiskovi žiadne vyznamenanie neudeľovali, pretože tým vážne poškodíte meno Vašej univerzity.

S pozdravom

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD.
predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti

https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2236499896588577

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: archiv)

Přejít nahoru