Brusel prosadil další věc, kterou bude likvidovat hospodářství členských států EU

Výrobci autobusů a nákladních automobilů budou muset do roku 2030 snížit o 30 procent emise oxidu uhličitého ve srovnání s letoškem. V úterý ráno se na tom shodl Evropský parlament s Radou EU. To bude samozřejmě znamenat obrovské náklady navíc, které zaplatíme my všichni.

Zdá se, že Evropská unie chce svým šíleným bojem proti „globálnímu oteplování“ zlikvidovat automobilismus. Kvůli přísnějším limitům na CO2 kromě autobusů a nákladních automobilů také výrazně prodraží i osobní automobily. Takže auto si budou moci pořídit jen ti bohatší. Elektromobily jsou příliš drahé.

Přitom boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 je plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce plodin.

Boj proti emisím CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy. V rámci této politiky musíme pěstovat a dotovat řepku kvůli biopalivům, dotovat fotovoltaiku, musí se stavět domy „s nulovou spotřebou energie“, které prodražují možnost pořídit si vlastní bydlení, řepka olejka zamořuje krajinu alergeny a jejím pěstováním trpí půda i celá krajina.

Odmítáme nesmyslný boj Evropské unie proti emisím CO2. Odmítáme, aby Evropská unie likvidovala naši ekonomiku a životní úroveň českých občanů. Co si o tom myslíte Vy? A jestli sdílíte náš názor, dejte nám prosím svůj hlas ve volbách do Evropského parlamentu.

(euportal.cz, Radim Fiala, foto: Pixabay)

Přejít nahoru