Business Insider: Nejmocnější zbraně NATO pro válku s Ruskem!

Takže se v tomto seznamu ocitl americký „stealth“ letoun páté generace F-35 Lightning II. Konkurenční síly zatím nedokázaly vytvořit analog srovnatelný s tímto letadlem z hlediska „stealth“ a moderního vybavení, tvrdí autor.

Spolu s F-35, Business Insider vyzdvihuje stíhací Eurofighter Typhoon, vytvořený ve spolupráci s několika evropských zemí. Podle autora je tento stroj srovnatelný v bojových schopnostech s nejnovějšími modifikacemi letounu Su-35, takže dokáže dobře postavit „ruskému smrtícímu bitevníku”.

Dalšími jsou americké strategické bombardéry – B-52, B-2 Spirit a B-1B Lancer.Vzhledem k pravidelné rotaci bombardovacích letadel v Evropě poskytují Spojené státy odstrašující prostředek, uvádí článek.

Na seznamu se rovněž ocitl americký protiponorkový letoun P-8A Poseidon. Přes přítomnost analogů, P-8A je jeden z nejlepších „lovců” ponorek, míní autor.

Jako prostředek pro boj proti ponorkám identifikoval Business Insider také fregaty, které jsou ve výzbroji Itálie, Francie, Španělska, Norska a Dánska.

Publikace navíc zmiňuje americký útočný vrtulník AH-64 Apache. Tyto stroje mohou nést až 16 raket Hellfire vzduch-země, díky kterým jsou schopny uštědřit „ničivé rány” nepřátelské technologii, poznamenává autor.

Mezi obrněnými vozidly aliance Business Insider zaznamenal německý hlavní bitevní tank (MBT), Leopard 2. Německá vozidla získala reputaci jako nezničitelná a jsou stále považována za jedna z nejlepších v NATO spolu s americkými tanky M1 Abrams a britskýChallenger 2, poukazuje autor.

Kromě výše uvedených zbraní, seznam také zahrnoval americké letadlové lodě třídy Nimitz, systém protivzdušné obrany Patriot a ponorky třídy Virginie.

Zdá se, že když už máme taková pěkný seznam zbraní NATO (a hromadu dalšíích k tomu), tak se může aliance směle pustit do války s Ruskem. Jistě po tom nejeden zelený mozek touží.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru