Média informovala o sexuálním skandálu na americké ponorce

Uvádí se, že v červnu minulého roku pomocník kapitána Gregory Kerchera informoval svého velitele o tom, že někdo ze členů posádky vytvořil dva seznamy. V jednom z nich je každá žena na palubě USS Florida hodnocena „hvězdičkami“, v druhém jsou komentáře sexuálního charakteru, hodnotící ženskou část posádky.

Informace o těchto seznamech se rychle rozšířily mezi posádkou ponorky, načež se ženyzačaly obávat o svou bezpečnost, píše portál.

Kercher se pokusil zjistit autory seznamu, ale nedal pokyn k oficiálnímu vyšetřování případu. Když se to dozvědělo vedení amerických vojenských námořních sil, Kercher byl propuštěn kvůli „ztrátě jistoty v jeho schopnosti vést tým“. Později bylo několik členů posádky disciplinárně potrestáno.

Portál upřesňuje, že USS Florida je druhá ponorka amerického vojenského námořnictva, na níž slouží ženy. V době skandálu bylo ve 173členné posádce 32 dívek.

V roce 2017 bylo z britské atomové ponorky HMS Vigilant, na níž došlo k sexuálnímu skandálu, propuštěno devět námořníků. Jak bylo uvedeno, v krvi vojenských příslušníků byly nalezeny stopy kokainu. Posádka byla rovněž podezírána z pořádání večírků s narkotiky a jeden z námořníků ze sexu s prostitutkou v bazénu.

Kromě toho byli propuštěni dva důstojníci, kteří byli obviňováni z pohlavního styku. Jde o kapitána ponorky Stuarta Armstronga, který měl sex s podporučicí Rebeccou Edwardsovou. Mladá žena sloužila na jaderné ponorce HMS Vigilant v hodnosti důstojnice technické podpory. Jejich vášnivé vztahy na ponorce začaly během plnění mise jaderného zastrašování v severní části Atlantského oceánu. Informace o skandálu se dostaly na veřejnost, když ponorka směřovala do Spojených států pro balistické rakety Trident.

Další námořník byl pohnán před tribunál za nedovolené opuštění posádky a odchod ke své dívce.

Noviny připomínají, že v konečném důsledku muselo 10 procent posádky opustit ponorku v souvislosti s „největším sexuálním skandálem“ v dějinách britského vojenského námořnictva.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru