Orbán chce od nové EU potrestání těch, kdo nechali do Evropy přijít miliony migrantů

Orbán řekl, že nová Komise by neměla trestat země, které chrání před migranty své hranice. Naopak, nové vedení EU by podle něj mělo potrestat ty, kdo v protikladu s pravidly EU miliony migrantů do EU pustili.

Orbán je nejsilnějším a nejvýše postaveným evropským politikem, který zastává protimigrační linii. Není ovšem sám. Pokud tato naše linie, kterou Orbán vede, zvítězí, bude to znamenat, že se mnozí budou muset ze svých postojů zodpovídat. A to se týká především úředníků Evropské unie, kteří činili kroky směřující k výměně evropské populace, nebo naopak nečinili, co činit měli. Politika není hra bez odpovědnosti a nová Evropa musí učinit jasné gesto, že rozvracení evropských národů nebude tolerováno.

Upřímně, jde o boj na život a na smrt. Nejde jen o nějaké ideové spory. Jde skutečně o to, zda Evropa a její národy přežijí, nebo zmizí v kosmopolitní šedi. A o tom se může rozhodnout ve volebních místnostech v příštím roce. Většina politiků zastávající Orbánův postoj, včetně Orbána, nechce zrušit EU, ale ovládnout ji a zachovat její původní účel ekonomické spolupráce. Nahradit její marxistické vedení vlasteneckými politiky a začít v Evropě dělat pořádek. Volby do Evropského parlamentu příští rok proto budou extrémně důležité.

Nacionalisté versus globalisté.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru