Pronajměte barák cizincům! Merkelová vystoupila ve „Slunce, seno“ Zdeňka Trošky + VIDEO

Vít Jedlička ve volbách do Evropského parlamentu vede kandidátku Svobodných a dalších menších pravicových uskupení. Kromě toho je znám jako prezident mikrostátu Liberland a provozovatel facebookové stránky Reformy.cz. A právě zde se objevilo pozoruhodné předvolební video.

Legrační předvolební sestřih vychází z několika scén z filmu Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika. V nich se proslavená filmová rodina Škopkových díky střihu setká s Angelou Merkelovou. Ta obchází obyvatele Hoštic s nabídkou, která se nedá odmítnout.

https://www.facebook.com/klub.reformy.cz/videos/2454492191438629/?t=34

„No jestli byste nechtěli pronajmout barák, na léto,“ žádá od nedůvěřivě zahlížející rodiny. Nájemcem by měli být cizinci, což je jednoznačná narážka na „vítací politiku“ německé kancléřky, která i v reálném světě podobným způsobem vnutila nové nájemníky svým německým spoluobčanům.

Jihočeští sedláci se ale nedají a odbudou Merkelovou slovy, že si to ještě musí rozmyslet. „Čtyřicet marek na den,“ navrhuje spolková kancléřka cenu za poskytnutí nemovitosti zahraničním hostům. Následuje hlasitý smích.

Celé setkání u televize sleduje farář Otík, další slavná postava Troškových komedií. Při pohledu na Merkelovou v televizi skepticky obrátí oči k nebesům: „No uznej, že s tímto materiálem se do Evropy vykročit nedá.“

Není to jediné legrační video, které se v souvislosti s eurovolbami objevilo na facebooku Reformy.cz. Krátce předtím se tam objevilo například pozoruhodné vizuální srovnání, upozorňující na podobnost gestikulace šéfa evropské frakce ALDE Guye Verhofstadta (známého u nás jako pravidelného hosta sjezdů ANO, které je členem jeho frakce) s proslulými veřejnými výstupy Adolfa Hitlera.

Vít Jedlička je znám svými neotřelými marketingovými nápady. Nejznámějším z nich je právě Liberland, stát vzniklý mezi Srbskem a Chorvatskem na místě, které uvolnila změna toku Dunaje a ani jedna ze sousedních zemí o něj neprojevila zájem.

V zemi o rozloze sedm kilomentrů čtverečních Jedlička prosazuje důsledné dodržování hodnot volného trhu, které jako ekonom dlouhodobě hájí. Liberland představil i na mezinárodním fóru a dal dohromady dokonce i fotbalovou reprezentaci státu.

Na stránce Reformy.cz Jedlička dlouhodobě obhajuje myšlenky svobody, volného trhu a minimálního státu.

(zdroj: parlamentnilisty.cz, foto: Z videa)

Přejít nahoru