Kouzelník byl střelen kuší do hlavy při nepovedeném vystoupení + VIDEO

Li Lau, který se vydává pod umeleckým jménem One Crazy China, vystupoval spolu s kolegou kouzelníkem Brendonem Peelem na festivalu v Makhandě, když byl zastřelen.

Z původních zpráv v médiích vyplynulo, že Peel držel kušu, protože jeho kolega uměl udeřit během „Carnival Sideshow a dalších magických věcí“.

Produkční společnost Magic Africa však za umělce řekla, že kuše vystřelila v důsledku technické závady – ne lidské chyby.

„Útěk se provádí, když je kuše držena přístrojem a vystřelena mechanicky spouštěnou spouští. V době, kdy byla kuše vyhozena, nebyl držen žádným umělcem. “

V prohlášení se uvedlo, že útěk, který navrhl pan Lau, byl pravidelnou součástí jejich vystoupení, a to bylo poprvé, kdy k takovému incidentu došlo.

Pan Lau, který byl ošetřen v nemocnici Settlers, se svými fanoušky podělil s videom s třemi stehy v hlavě.

„Dnes odpoledne jsme měli malý menší incident, ale jsem v pořádku, jen jsme přijali preventivní opatření. Nikdy bychom si neublížili ani nepředstavovali žádné potenciální riziko,“ říká ve videu.

“Takže děkuji za podporu, kterou jsem dostal a přehlídka bude pokračovat.”

Iluzionista Brendon Peel také vydal prohlášení na své stránce na Facebooku, když se omlouval za to, že vyvolal trochu strachu.

„Ujišťujeme každého, že Li je naprosto v pořádku a že jsme více než rádi, že jsme si mohli promluvit s některým z dětí v publiku,“ řekl.

„My jako umělci se vždy zajímáme především o naše publikum a nikdy bychom za milion let nechtěli, aby naše publikum (mladé i staré) bylo v jakémkoli nepohodlí.“

Akt dua bude pokračovat, jak bylo plánováno, s denními výkony do 6. července.

Souhlasili však s odstraněním aktu s kuší, protože organizátoři festivalu zkoumali, jak k nehodě došlo, a zajistili další bezpečnostní opatření.

(Independent, ceskoaktualne.cz, foto: Twitter)

Přejít nahoru