Podvodní archeologové nacházejí poklad pod pyramidami černých egyptských faraonů + VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=o0FHlxMh3hw&feature=youtu.be

Nachází se v Súdánské písečné poušti nedaleko Nilu, 20 takových pyramid stoupá z krajiny v Nuri, starobylém pohřebišti, kde se nacházejí hrobky egyptských černých faraonů.

Na krátkou dobu něco přes 100 let od 760 ° C až 650 ° C, Egypt ovládli černí faraoni.

Na rozdíl od jiných egyptských vládců byli králové Nuri pohřbeni pod pyramidami místo uvnitř nich. Myslete na ně spíše na obří náhrobky než na hrobky.

Hrobka je pod pískem.

Tým vedl podvodní archeolog Pearce Paul Creasman, který je speciálně vyškolen pro takové expedice. Tým přinesl vzduchová čerpadla s dlouhými hadicemi připojenými k zajištění kyslíku, tak aby nemuseli nosit těžkopádné vzduchové nádrže na zádech.

Creasman nainstaloval ocelový skluz, kterým mohli plavat, aniž by se museli obávat, že na ně budou padat skály v případě zhroucení.

A jakmile se dostal dovnitř, dobře se podíval na hrobku, která nebyla vidět téměř století, protože Harvardský archeolog George Reisner nejprve krátce vykopal místo, než ho opustil kvůli vodě, která byla tehdy v té době jen kolena. Jeden z členů Reisnerova týmu dokonce vykopal jámu a extrahoval artefakty ve třetí komoře.

“Existují tři komory, s těmito krásnými klenutými stropy, o velikosti malého autobusu. Jdete v jedné komoře do druhé, je to černá tráva, víte, že jste v hrobce, pokud vaše baterky nesvítí,” Creasman řekl BBC News. “A začíná odhalovat tajemství, která jsou uvnitř.”

(Ancient, foto: z videa)

 

Přejít nahoru