Retro: Polská vláda zveřejnila silné video o migrační krizi v Evropě

“Za poslední čtyři roky se přes Evropu převalily vlny největší masové migrace,” vypráví hlas vypravěče v pozadí videa.

Video ukazuje titulky různých novin zahrnující evropské státníky včetně Angely Merkelové, Jean-Claude Junckera a prezidenta Evropské rady Donalda Tuska, a zdůrazňující jejich odhodlání zaplavit Evropu imigranty podle systému kvót, kterým Polsko vzdoruje.

“Vytrvale vzdorujeme mechanismu přesídlování navrženém vůdci Evropské unie,” říká vypravěč, a vidíme záběr na polského ministra vnitra Błaszczaka, který říká že spojenci Polska ve Visegradské skupině jsou v tomto směru jednotní.

“Byli jsme první, kdo říkal, že ne každý imigrant je uprchlík, a jen pár z nich utíká před válkou a terorem. Naše předpoklady se ukázaly jako pravdivé.”

“Byly potvrzeny případy, kdy lidé napojení na teroristické organizace přišli do Evropy mezi uprchlíky,” připomíná vypravěč.

“Tento problém je spojen s tím, s čím Západní Evropa bojuje – desetiletí politiky multikulturalismu a politické korektnosti,” komentuje Błaszczak.

Video končí pozitivně, příkladem polského přístupu k silným hranicím jak doma tak v zahraničí, kdy polští pohraničníci slouží i v 18 dalších zemích.

“Dva roky poté, co polská vláda odmítla přijmout ilegální imigranty, Evropa otevřela své oči, a přiznala, že jsme měli pravdu.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru