Turecký generál: Třetí světová je nevyhnutelná a zahájí ji Amerika!

Jak uvádí deník Aydinlík Gazetesi to bude podle Pamukoğlu válka mezi Spojenými státy, Čínou a Ruskem. A možná se dvě z těchto stran sjednotí proti třetí.

Generál Osman Pamukoğlu v důchodu ve své nové knize „Třetí světová válka“ popisuje, jak, kvůli čemu a kde podle jeho názoru začne nový globální světový konflikt. Jak píše Aydinlik Gazetesi, podle Pamukoğlu, „aby bylo vidět nejjasnější a nejjasnější znamení, že nová velká válka je nevyhnutelná, stačí věnovat pozornost penězům přiděleným na vyzbrojování z ročních rozpočtů států, zejména těch, které si nárokují titul světové supervelmoci a skutečnost, že tyto náklady rok od roku rostou.“

Pamukoğlu věří, že nová velká válka bude podobná minulým konfliktům a existují určité předpoklady.

„Stejně jako v minulosti bude válka zahájena kvůli snaze zemí, které směřují ekonomický rozvoj, aby neztratily nebo rozšířily svou dominanci a kontrolu nad zdroji,” poznamenává Pamukoğlu.

Tvrdí, že třetí světová válka neovlivní všech pět kontinentů. Podle jeho názoru by geografie velké války nezahrnovala Jižní Ameriku a Afriku. Jako strategicky citlivé oblasti, které mohou posloužit  k vypuknutí třetí světové války, autor jmenuje Pobaltí, východní Evropu, Balkán, Střední východ, východní Asii, Indočíinu a tichomořskou oblast.

Na otázku „Mezi kým začne velká válka?“ Pamukoğlu odpovídá, že k tomu dojde mezi USA, Čínou a Ruskem. A možná se dvě z těchto stran spojí proti třetí. Na základě skutečnosti, že ve dvou světových válkách bylo Rusko spojencem Velké Británie a Ameriky, Osman Pamukoğlu naznačuje, že v nové možné válce bude Rusko opět spojencem Spojených států. Podle jeho názoru mohou být bojujícími stranami Amerika – Rusko a Čína – Indie. Noviny však poznamenávají, že pro tezi o tom, že Rusko bude na straně Ameriky jako spojenec proti Číně, nepředkládá Pamukoğlu jakýkoli konkrétní důkaz.

„Válku začne ta strana, proti níž pracuje čas, až se situace stane nesnesitelnou, a Spojené státy budou tou stranou,” dodává.

„Jiskra, ze které se prach vznítí, může zapálit incident někde na hraničním stanovišti, zničení letounu, potopení rybářského plavidla, teroristický útok, atentát a jakýkoli jiný incident. Kromě toho může být příčinou války událost, která se ani ve skutečnosti neodehraje, ale bude představena jako reálná,“ věří Pamukoğlu.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru