Divadla zakazující „dámy a pánové“ podle nových pokynů LGBT

Jsou prováděny politiky na podporu příjemnějšího prostředí pro interprety LGBT nebo členy publika, kteří nemusí být identifikováni jako muži nebo ženy.

Podle Sunday Times je požadováno, aby místa konání představovala „genderově neutrální terminologii pro hromadná volání, jak před domem, tak v zákulisí“.

“Včera v noci Národní divadlo, které podporovalo Equity při tvorbě průvodce, uvedlo, že v některých svých oznámeních stále používá slova” dámy a pánové “, ale bylo by prioritou postupně tato slova vyřadit.”

Průvodce dále radí, aby herci neměli dostávat „pochvalné komplimenty“, ani by neměli být nazváni „stateční“.

Je třeba se také vyhnout komplimentům založeným na „vzhledu, oděvu, hlasu, kvalitě, identitě nebo statečnosti výkonného umělce“.

Společnost Royal Shakespeare oznámila, že se bude „snažit vytvářet prostředí, která vítají a podporují trans-lidi a lidi, kteří identifikují své pohlaví jako tekutinu,“ uvádí zprávy Daily Mail.

Londýnské divadlo Old Vic nedávno opustilo toalety pro muže a ženy ve prospěch obětí neutrálních z hlediska pohlaví.

„Přijít do divadla je společný a společný zážitek v jednom hledišti a my chceme potěšit naše publikum a nabídnout jim skvělý večer,“ řekla Nica Burns, spolumajitelka divadel Nimax Theaters v Londýně. “Nechtěli bychom, aby se někdo cítil uražený nebo naštvaný.”

(Infowars, foto: Pixabay)

Přejít nahoru