Boxer Manny Pacquiao postavil 1 000 domů pro chudé ve své domovské zemi

Manny Pacquiao je mistrem světa v boxu, senátorem Filipín a jedním z nejlépe placených sportovců na světě.

Pacquiao, který vyrůstal v chudobě, spal na kartonech a často opouštěl školu kvůli práci, aby pomohl své matce. Budoucí profesionální boxer byl také vychován velmi nábožensky; jeho matka chtěla, aby se stal knězem.

Takže když se Pacquiao vymanil z chudoby, tak malo smysl vrátit se. V roce 2016 vyplatil Pacquiao kapsu za 1000 domů, které byly postaveny pro chudé v jeho rodném městě.

“Jsem tak rád, že tyto domy mohu voličům v provincii Sarangani uvolnit z vlastní kapsy – příjemci jsou více než tisíc rodin,” napsal na Facebooku.

Podpořil provádění programu boje proti chudobě Ministerstva sociálních věcí a rozvoje. Ve skutečnosti na Filipínách existuje sociální stát, který je kvůli charitativní práci, kterou vykonal, označován jako „Manny Pacquiao“.

Pacquiao se také vyjádřil ohledně manželství dvou rovnakých pohlaví.

Nike, sponzor Pacquiao po dobu osmi let mu kvůli tomu upustil od dohody o schválení sponzoringu.

Krátce nato se omluvil, ale ne za to, co řekl.

“Omlouvám se za každého, kdo se zranil kvůli mému srovnání homosexuálů se zvířaty … Byla to moje chyba. Odpusť prosím těm, kteří mi ublížili, “řekl ve svém prohlášení.

Dodal však: „Ale to nezmění můj postoj vůči manželství stejného pohlaví. To je to, čemu věřím. Moje jediná chyba je v porovnání gayů se zvířaty.“

(Allthatsinteresting, foto: ESPN)

Přejít nahoru