Mimozemšťané nás považují za idioty, tvrdí ruský astronom Smirnov

„Mimozemšťané nás považují za idioty a primitivy. Možná vydali i intergalaktické varování, ať se nikdo nepřibližuje k civilizaci, která žije poblíž trpasličí hvězdy zvané Slunce,“ říká Smirnov.

V minulosti se někteří jeho ruští kolegové domnívali, že případní návštěvníci z vesmíru budou vůči pozemšťanům naladěni přátelsky. Tato myšlenka je podle Smirnova sporná. „Když uvidí, jak škodíme své vlastní planetě, mohou nás naopak zničit, aby před námi zachránili ostatní vesmírné civilizace,“ dodal vědec. Stejného názoru jsou i někteří vědci z americké NASA.

[pullquote_right]„Život na jiných planetách existuje. Za 20 let ho najdeme,“ tvrdí ruský vědec Andrej Finkelštejn.[/pullquote_right]

„Nicméně v úsilí při hledání mimozemských civilizací bychom neměli polevovat,“ soudí další ruský vědec Andrej Finkelštejn z Ústavu aplikované astronomie, který se domnívá, že cíle bychom mohli dosáhnout za dvacet let. „Vznik života je nevyhnutelný stejně jako vznik atomů,“ uvádí dále vědec. „Život na jiných planetách existuje. Za 20 let ho najdeme.“ Podle něj nám budou mimozemšťané podobní – budou mít dvě nohy, dvě ruce a hlavu. „Je možné, že budou mít jinou barvu kůže, ale to my máme taky,“ tvrdí Finkelštejn.

Smirnov je naopak přesvědčen, že obyvatelé jiných světů vypadají úplně jinak. Uvádí to na příkladu naší sesterské planety Marsu. „Víte, jak by to vypadalo, kdyby se pozemšťané přestěhovali na Mars? Kvůli 2,5x menší přitažlivosti by naši potomci měli mnohem tenčí končetiny a naopak velmi široké ramenní pletence. Moc podobní by nám nebyli,“ říká Smirnov. Kdo ví, jak tedy mohou vypadat případní obyvatelé jiných planet obíhajících v jiných solárních systémech.

Dosud bylo objeveno přibližně tisíc exoplanet, tedy planet, které obíhají kolem jiných hvězd, než je Slunce, a 10 % z nich se podobá Zemi. Pokud je na nich voda, je na nich i život. Zda bude vůči nám přátelský či nikoli, ukáže až čas.

(zdroj: procproto.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru