Pražané mohou jít se klouzat

Pro bruslaře zde připraví hlavní město mimo jiné vyhřívané zázemí s občerstvením a půjčovnu bruslí. Podle tiskové zprávy magistrátu, v loňském roce navštívilo ledové plochy na Letné přibližně 90 tisíc lidí.  Připravena bude velká ledová plocha o rozměrech 40 x 20 metrů a spolu s ní i oddělená menší plocha pro děti. Ta bude oproti loňskému roku zvětšena na 22 x 10 metrů. Po setmění budou ledové plochy i zázemí samozřejmě osvětleny, výkonná chladící jednotka navíc udrží led při venkovní teplotě až do +15 °C.
„V loňském roce byl o kluziště velký zájem – navštívilo je okolo devadesáti tisíc lidí a dalších více jak osm stovek školních tříd. Letos jsme tedy neváhali a pokračujeme v tomto oblíbeném projektu. Budu se těšit na setkání s návštěvníky na slavnostním zahájení, na kterém společně uvidíme krasobruslařské vystoupení či exhibiční utkání para hokejistů,“ uvádí Vít Šimral, radní hlavního města Prahy pro oblast sportu a školství.

Součástí kluzišť bude také velkokapacitní vyhřívaný stan, kde si u dobrého občerstvení odpočinou nejen bruslaři, ale i ostatní návštěvníci Letné. Umístěna zde bude také vyhřívaná šatna nabízející možnost k pohodlnému převléknutí. Celý areál, včetně vyhřívaného stanu, bude pokrytý speciální gumovou vrstvou, po které se lze snadno pohybovat i v bruslích.

Bruslařskou plochu na Letné návštěvníci naleznou v blízkosti ulice Milady Horákové naproti fotbalovému stadionu Sparty.

(SCa, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru