Zajímavý případ: Exorcista vyhnal „poltergeisty“ z rodinného domu

Zatímco film z roku 1973 „Exorcista“ je jistě fiktivní, duchové a démoni jsou ve skutečnosti církví bráni velmi vážně – natolik, že dokonce i dnes existují skuteční exorcisté ze skutečného života, kteří nabízejí své služby těm, kteří je potřebují.

Jeden obzvláště pozoruhodný příklad exorcisty v akci se objevil v roce 2011 a týkal se případu mladého páru, který byl mučen tím, co považovali za zlovolnou sílu.

Během tří let zažili podivné zvuky, vrhaly se předměty, zapínala a vypínala se elektronika, pozorovaly neznámé postavy a tajemné hlasy.

Matka jedného z parů dokonce prohlašovala, že byla „udusená“, kdykoli navštívila dům.

Všechno se však změnilo, když byl povolán reverend Tom Willis, aby provedl exorcismus.

„Požehnání bylo docela rutinní, ale jen zřídka cítím cokoli a nikdy jsem neviděl ducha,“ řekl. “Strašidla jsou obvykle osamělí duchové, kteří se odmítli pohnout dál.”

“To, co dělám, přináší úlevu jak duchu, tak těm, které tím trápí.”

“Někdy mám pocit, ale z větší části jsem to nechal na Boha.”

Jistě, během týdne od jeho návštěvy se pár začal cítit v domě mnohem lépe.

„Teď můžu znovu dýchat,“ řekla žena. “Je to, jako by se dům naplnil čerstvým vzduchem. Je to zvláštní, jako bych měl svůj dům zpátky.”

Její manžel souhlasil a dodal: „Když byli všichni nahoře, začal jsem se cítit mnohem lépe. Chladné pocity, které jsem měl už nebyly.“

Bohužel reverend Willis, který provedl stovky exorcismů, zemřel v roce 2014.

Ať už ale náhodou věříte v duchy a démony, nelze popřít dopad, který měl Willis a jiní jako on na život těch, kdo mají podobná skušenosti.

Takové případy jsou v konečném důsledku především důkazem síly víry.

(Unexplained, foto: Pixabay)

Přejít nahoru