Kanye West vyrábí udržitelnou obuv a zároveň podporuje Donalda Trumpa + VIDEO, FOTO

Ve čtvrtek vystoupil hudebník na Fast Company Innovation Festivalu 2019 a odhalil zprávu, že od této chvíle bude promítat životní prostředí do produkce značky. Yeezyova obuv se brzy vyrobí v Americe a otevře se „pracovních místo pro lidi“, řekl West. Stejně tak spolu s vedoucím návrhářem Stevenem Smithem navrhuje pro svou kolekci ekologickou obuv vyrobenou z rybních řas.

Navrhované boty vyrobené z pěny z řas sklizených v rybnících již byly odhaleny v Atlantě a čekají na oficiální vydání. V práci jsou také boty používající proces „semeno-jediný“, který zahrnuje hydroponickou produkci konopí a bavlny.

“Naše barva je velkým podpisem značky. Ale také barvení je jednou z hlavních věcí, které ovlivňují planetu v módním průmyslu. Takže byl zodpovědný od A do Z, “uvedl ve videu.

Trump byl označován za popírače podnebí z více zdrojů a dokonce označil globální oteplování za „podvod“, informoval časopis Time v červenci. V únoru letošního roku vydal Forbes článek s názvem Trump’s Climate Denial Is National Security Threat, který citoval prezidentův tweet v roce 2012 a který tvrdí, že globální oteplování bylo „vytvořeno Číňany“.

(Euronews, foto: Getty)

Přejít nahoru