Sdílejte: Co by se stalo, kdyby lidé zmizeli ze Země + VIDEO. To budete ohromený!

Ve filmech a sci-fi je běžné, že lidé zmizí ze Země. Ale co by se skutečně stalo, kdyby jednodenní lidstvo zmizelo beze stopy? Planeta přežije, ale jak?

No, ve věci HODIN by už na Zemi došlo ke změnám.

Ve skutečnosti za pár hodin poté zhasnou světla po celém světě, protože v elektrárnách dojde palivo a solární panely budou zakryty nečistotami. Jediné poháněné elektrárny by byly ty, které jsou poháněny vodní energií.

Domestikovaná zvířata a zvířata na farmách by opustili vězení při hledání potravy.

Někteří z nich by se však stali kořistí jiných zvířat větší velikosti. Zvířata, která jsou závislá na lidech, jako jsou potkani a švábi, by jejich populaci drasticky snížila.

Vši by zanikly.

Asi měsíc poté, co lidé zmizeli z planety, by se chladicí voda v jaderných elektrárnách vypařila. To by vedlo k řadě katastrof po celém světě, ještě silnějších než ve Fukušimě a Černobylu.

Rok poté, co lidé zmizeli ze Země, by satelity obíhající kolem Země začaly padat ze svých drah a vytvářely fascinující, ale podivné „padající nebe“ viditelné z povrchu planety.

Asi za dvacet pět let by pokryla vegetace povrch zeměkoule, zatímco některá města byla pohřbena pod silnými vrstvami písku. Panamský průplav zmizí v předstihu vegetace a Amerika se znovu sjednotila. Zelenina se rozkládá do fáze, kdy se stane nepoživatelnou.

https://www.youtube.com/watch?v=Wy7Q6wazD_E&feature=youtu.be

Sto let poté, co lidstvo zmizelo ze Země, všechna zvířata považovaná za ohrožené druhy obnovují svou populaci na původní počet před evolucí lidských bytostí. Jejich distribuce se však bude hodně lišit, protože je to lidé, kteří je migrovali do různých oblastí.

O tři sta let později se budovy z kovu, mostů a věží začaly zhoršovat a rozpadat kvůli korozi.

O pět set let později budou městská předměstí napadena lesy. Mezi zbytky jídel, kuchyňských spotřebičů, hliníku a nerezové oceli začnou růst stromy a vegetace.

Plast je něco, co by na naší planetě nějakou dobu zůstalo, protože bakterie nedokáží strávit takový druh odpadu, a proto by se plasty ukládaly v sedimentech po miliony let.

(Ancient-Code, foto: Youtube)

Přejít nahoru