Bezpilotní letouny zaútočily na ruské jednotky v Sýrii. Záběry reálného fungování raketového komplexu Pancir-S + VIDEO

Záběry z fungování ruského protiletadlového systému krátkého a středního dosahu Pancir-S zveřejnil Al-Masdar News.

https://www.youtube.com/watch?v=EKXc96N3oX8&feature=youtu.be

Podle informací média je na nočním videu předvedeno fungování raketového komplexu Pancir-S, který byl Sýrii poskytnut Ruskem. S jeho pomocí syrští vojáci odvrátili útok na leteckou základnu v provincii Hamá.

O několik hodin později byl bezpilotní letoun spatřen při náletu na leteckou základnu v provincii Idlib. Ruským jednotkám protivzdušné obrany se podařilo sestřelit cíl v bezpečné vzdálenosti, nikdo nebyl zraněn.

Pancir-S v Sýrii
Na letiště Kámišlí na severu Sýrie byl 14. listopadu přesunut hybridní samohybný protiletadlový systém krátkého a středního dosahu Pancir-S, informovala televize Zvězda.

Do Kámišlí bylo již dříve přesunuto několik vrtulníků z ruské letecké základny Hmímím.

„Je to první skupina ruských bitevních vrtulníků na severu Sýrie. Připravují se na přistání. Je to historický okamžik. Ode dneška bude na letišti města Kámišlí stále přítomen náš letecký oddíl. Ze země ho chrání protivzdušný systém Pancir. Místo přistání obklíčili vojenští policisté,“ praví se v reportáži.

Pancir-S
Samohybný protiletadlový systém Pancir-S se základnou na zemi a na moři je určen k ochraně civilních a vojenských objektů před všemi stávajícími a budoucími prostředky leteckého útoku za jakéhokoli počasí a v jakékoli radioelektronické situaci. Systém rovněž dokáže chránit objekty před hrozbou ze země a vody.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

Přejít nahoru