Vysoce kvalitní forsáž: Západ zaujal vzlet bombardéru Tu-22M3 + VIDEO

Autor článku probírá videozáznam vzletu bombardéru RF-34050 ze zkušebního letiště Leteckého výzkumného ústavu Gromovova v Moskevské oblasti a upozorňuje na nezvyklou barvu plamenů z trysek a délku přídavného spalování.

„Posloupnost zapalování přídavné spalovací komory je ukázána s bezprecedentní detailizací. Modré plameny, které jsou příznačné pro ruské motory, svědčí o tom, že veškeré vstřikované palivo se spálí ještě před vyfouknutím z trysek,“ píše zakladatel portálu David Zenziotti.
Podle jeho názoru je to podmíněno konstrukcí motoru a způsobem vstřikování. Západní letouny vzlétají s oranžovými plameny kvůli nespáleným částicím uhlíku ve výfuku.

Kromě toho, jak píše autor článku, je na videozáznamu vidět, že si bombardér po startu zachovává režim maximálního výkonu motoru neobyčejně dlouho. Tento fakt ale není charakteristický pro těžké bombardéry, jejichž posádka obvykle snižuje tah motorů po vzletu, a to vůli šetření paliva.

S maximálním výkonem zpravidla stoupají jenom stíhací letouny ze složení sil protivzdušné obrany, poznamenal Zenziotti. Ukázalo se však, že Tu-22M3 je toho také schopen.

Tu-22M3 je nadzvukový raketový bombardér s měnitelnou geometrií křídel. Jedním z jeho hlavních úkolů je boj s letadlovými loděmi.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

Přejít nahoru