Děsivé video: Žralok ukousl surfařovi ruku až po rameno během instrukce o záchraně + VIDEO

Na záběrech lze vidět, jak chlapec, kterému žralok ukousl ruku během surfování, leží na písku a jeho kamarád mu poskytuje pomoc. Zraněný během toho křičí.

K příspěvku bloger uvedl, že „bylo snadné přežít útok žraloka. Neboj se, škrtidla jsou tady!“
Žralok potápěči prokousl ruku
57letý obyvatel města Perth Peter O’Halloran šnorchloval v okolí městečka Exmouth ve státě Západní Austrálie. Dravá ryba ho napadla, když byl asi 400 metrů od břehu.

„Kdosi mě chytil za ruku, pořádně jí otřásl a ukousl dost velký kus,“ říká O’Halloran.

Muži se podařilo žraloka zbavit, doplul ke břehu a vydal se do nemocnice, kde mu poskytli první pomoc. Pak odletěl do Perthu na operaci.

Na letišti v Perthu ukázal O’Halloran novinářům rentgenový snímek.

„Řekli mi, že tam chybí fragment kosti,“ vysvětlil. „Ukousl mi kraj kosti, prohryzal se k ní přes všechny ty svaly.“
V roce 2018 bylo oznámeno, že jeden z rekreantů na australském mysu Lennox Point ve státě Nový Jižní Wales vytáhl z vody žraloka, který ho vylekal. Na fotografii pořízené hned po incidentu pózuje na kamenité pláži vedle mrtvé ryby, jejíž délka je srovnatelná s postavou dospělého člověka.

Velký žralok bílý
Velký žralok bílý nebo žralok lidožravý je jednou z největších dravých ryb na planetě. Žraloci tohoto druhu v průměru dosahují délky 4,6-4,8 m. Žraloci bílí se vyskytují ve vodách všech oceánů kromě Severního ledového oceánu. Jsou považováni za nejnebezpečnější druh žraloků pro člověka.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru