Děsivý útok! Obrovský žralok lidožravý napadl výzkumníka, který ho natáčel na kameru + VIDEO

Záběry se objevily na oficiálním YouTube kanálu Atlantic White Shark Conservancy.

Incident se stal 11. listopadu. Specialista na mořský rybolov Greg Skomal stál na můstku výzkumného plavidla a natáčel na kameru GoPro žraloky pod vodou, když se na hladině objevila samice bílého žraloka o délce 2,7 metru.

Na záběrech je vidět, jak se dravec opakovaně snaží muže kousnout do nohy, ten však vždy stačí včas uskočit.

Výbor na ochranu bílých žraloků v Atlantiku v popisu videa upozornil, že k setkáním člověka a bílých žraloků dochází velmi zřídka, ale i přesto by lidé neměli přestat být ostražití.

„Žraloci lidožraví jsou divoká a nepředvídatelná stvoření,“ zdůraznili zástupci organizace.
Pětimetrový žralok lidožravý napadl ženu
Ve vodách u pobřeží mexického ostrova Guadalupe zaútočil pětimetrový žralok bílý na skupinu potápěčů.

Video z útoku publikovala na svém Facebooku jedna z účastníků skupiny, Nancy Lasuzzo.

Dne 12. října se Nancy Lasuzzo za doprovodu týmu potápěčů ponořila do vod Tichého oceánu ve speciální kleci. Ženě se podařilo natočit na kameru, jak se k ní blíží tento obrovský dravec a snaží se prokousat přes ochrannou klec. Po několika vteřinách se žralok ale vzdal a odplul pryč.

Lasuzzo byla z tohoto zážitku nadšená a své emoce zachytila i na kameru. Na záběrech je navíc vidět, že se za zády ženy nachází skupina potápěčů.

Společnost Islander Charters, která dané potápění zorganizovala, zveřejnila záběry z toho, co se stalo, na svých stránkách na sociálních sítích. Video se okamžitě stalo virálním a získalo desítky tisíc kliknutí.

Velký žralok bílý
Velký žralok bílý nebo žralok lidožravý je jednou z největších dravých ryb na planetě. Žraloci tohoto druhu v průměru dosahují délky 4,6 – 4,8 m. Žraloci bílí se vyskytují ve vodách všech oceánů kromě Severního ledového oceánu. Jsou považováni za nejnebezpečnější druh žraloků pro člověka.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru