Tento muž se uměl narodit. Agresivně ho napadl žralok lidožravý, ale zázrakem se mu podařilo zachránit + VIDEO

Video zachycující záchrannou operaci na svém Twitteru zveřejnila pobřežní stráž Spojených států amerických, města Los Angeles (USCG Los Angelesu).

​„To byl ten nejlepší možný výsledek po tak skutečně děsivé situaci,“ uvedl v prohlášení poručík Benjamin McIntyre-Coble, velitel pobřežní stráže Los Angeles Long Beach.

Útoky žraloků
Již dříve třímetrový žralok tygří pokousal muže při paddleboardingu. Podle informací se žralok na 57letého muže vrhl a vyvrhl jej do oceánu. Takové informace se uváděly ve zprávě havajského Ústavu půdy a přírodních zdrojů, která byla zveřejněna na sociálních sítích.

Larry Oberto se poté, co spatřil žraloka, otočil, aby se vrátil ke břehu. Žralok byl však rychlejší a zakousl se do zadní část jeho nafukovacího paddleboardu. Gaston vytáhl Oberta na svůj vlastní paddleboard a společně zamířili ke břehu. Žralok tygří ale „jednal velmi agresivně“ a pronásledoval je, uvedl Honolulu Star-Advertiser.

K útoku došlo asi 180 metrů od pobřeží, podle Maui Now. Nikdo při něm naštěstí nebyl zraněn.

Pětimetrový žralok lidožravý napadl ženu
Také ve vodách u pobřeží mexického ostrova Guadalupe zaútočil pětimetrový žralok bílý na skupinu potápěčů. Video z útoku publikovala na svém Facebooku jedna z účastníků skupiny, Nancy Lasuzzo.

Dne 12. října se Nancy Lasuzzo za doprovodu týmu potápěčů ponořila do vod Tichého oceánu ve speciální kleci. Ženě se podařilo natočit na kameru, jak se k ní blíží tento obrovský dravec a snaží se prokousat přes ochrannou klec. Po několika vteřinách se žralok ale vzdal a odplul pryč.

Lasuzzo byla z tohoto zážitku nadšená a své emoce zachytila i na kameru. Na záběrech je navíc vidět, že se za zády ženy nachází skupina potápěčů.

Společnost Islander Charters, která dané potápění zorganizovala, zveřejnila záběry z toho, co se stalo, na svých stránkách na sociálních sítích. Video se okamžitě stalo virální a získalo desítky tisíc kliknutí.

(zdroj: cz.sputniknews.com)

Přejít nahoru