Už jste viděli “penisové ryby”? Ne? Podívejte se na úchvatné video

Tisíce „pulzujících penisových ryb“ jse omývaly na břehu kalifornské pláži, jak je vidět na žhavých fotografiích, které zvyšují obočí díky falešnému tvaru tvora.

Podivný mořský život je oficiálně nazýván tlustými hostinskými červy (Urechis caupo). Expert píše pro Bay Nature, že věří, že nedávná bouře v oblasti Drakes Beach je příčinou toho, že se jich na pláži tolik záhadně objevilo.

Ivan Parr, biolog ze západní sekce Wildlife Society, je spatřil 6. prosince a vysvětlil, že 10-palcový tlustý hostinský červ obvykle žije pod vodou a vrhá se do bláta nebo písku, ale bouře je pravděpodobně přinesla na břeh.

“Slyšel jsem svůj podíl imaginativních teorií od plážových hráčů, jako jsou trosky s rozbité nákladné lodi,” píše.

Parr však vysvětluje, že nehoda tvora není příčinou této scény.

“Vidíme riziko výstavby domu z písku,” říká. “Silné bouře – zejména během let jeko je El Niño – jsou dokonale schopné obléhat do přílivové zóny, rozbít sedimenty a nechat jejich obsah uvízlý na břehu.”

Červ, který může žít až 25 let, se živí a plave pomocí „špachtle“. Obvykle jí bakterie, plankton a další malé částice, které shromažďuje pomocí „lepivých hlenových sítí“.

Parr říká, že v tomhle roce ve Kalifornii v Pajaro Dunes, Moss Landing, Bodega Bay a Princeton Harbor slyšel o pozorováních.

Tvor se datuje do 300 milionů let a může být také sněden. Anonymní kolega z The Post, který povečeřel na smažené tukové hostince v čínské Šanghaji, popisuje chuť jako „jako skupina Livestrong spjatá se škeblí.“

(NYP, foto: printscreen video)

Přejít nahoru