Ruský Su-57 může jednoho dne porazit F-35, ale ne právě teď, vysvětluje ruský expert

Pokud porovnáme Su-57 s americkým konkurentem, pak domácí letadlo překoná protivníka z hlediska manévrovatelnosti, letového dosahu a nejvyšší rychlosti, což ho činí atraktivnějším pro kupující na zahraničních trzích. Není divu, že Turecko, které je malý kousek od porušení smlouvy o dodávce F-35, stále více uvažuje o nákupu nových Su-57 z Ruska napsal portál Bulagiarnmillitary.

Ať už je to jakkoli, ale F-35 má jednu důležitou vlastnost, kterou získal historicky, odborník zdůrazňuje. Faktem je, že američtí bojovníci jsou vždy konstruováni jako vozidla na bázi letadlových lodí, a proto mají schopnost vzlétnout a přistát v krátkých pásmech.

Je pozoruhodné, že i v této složce má ruský stíhač nějaké základy pro zlepšení. Ruští návrháři mají mimo jiné zkušenosti s vytvářením letadel s vertikálním vzletovým a přistávacím systémem, takže mohou v budoucnu kombinovat vlastnosti nejnovějšího stíhače se schopnostmi slavného Jaka-141, aby zdědili ty nejlepší vlastnosti předchozí prototypy a dostat se před F-35 ve všech ohledech.

Přejít nahoru