Světová válka 3: Ruská letecká základna byla napadena; Americké jednotky blokují ruské síly; Letecký úder na jemenský vojenský tábor

“Ve tmě 19. ledna 2020 ruské systémy protivzdušné obrany na letecké základně Hmeymim spatřily na malé vzdálenosti tři malé vzdušné cíle (bezpilotní vzdušná vozidla), které se blížily k ruskému vojenskému zařízení ze severovýchodního směru,” uvedlo ministerstvo.

„Běžné raketové systémy ruské letecké základny zničily tyto cíle v bezpečné vzdálenosti od základny. Nikdo nebyl zraněn. Nebylo provedeno žádné materiální poškození, “zdůraznilo ministerstvo.

Podle ministerstva funguje letecká základna běžně píše Bulgiariamillitary.

Dříve byl zpravodajskou agenturou SANA v Sýrii ohlásen pokus o útok dronů na ruskou leteckou základnu. Podle SANA byly drony vypuštěny z de-eskalační zóny v severní Sýrii.

Sýrie: americké jednotky blokují cestu ruských sil k ropnému poli

Američtí vojáci přítomní v regionech pod kontrolou skupiny YPG v Sýrii v sobotu zastavili ruské vojáky, kteří chtěli dosáhnout ropných polí, podle zprávy agentury Anadolu.

Probíhá spor mezi USA a Ruskem o ropném poli Rumeylan na severovýchodě Hasakahu.

Podle informací agentury Anadolu získaných ze spolehlivých místních zdrojů američtí vojáci zablokovali ruské vojenské hlídky na cestě k ropnému poli.

Mezi oběma skupinami došlo k napětí, když američtí vojáci požádali ruské vojáky, aby se vrátili do čtvrti Amuda na severozápadě Hasakahu.

Ruští vojáci se museli vrátit tam, odkud přišli, protože jejich cesta do Rumeylanu, kde se nachází americká letecká základna, byla zablokována.

Jemen: 70 bylo zabito při údajném útoku Houthi na vojenský tábor

Nedělní útok přinesl 70 obětí poté, co povstalci Houthi zahájili letecký útok na vládní vojenský tábor v jemenském městě Marib, podle vojenských zdrojů.

Podle vojenských zdrojů vlády byl při útoku použit ozbrojený bezpilotní vzdušný prostředek. Při útoku bylo zraněno velké množství vojáků.

Jemenský prezident Abdrabbuh Mansur Hadi v prvním prohlášení po sobotním útoku řekl, že útok Houthiho milic zaměřený na mešitu vojenského tábora v Maribu odhalil, jak neochotní jsou pro mír, informovala agentura Anadolu.

Přejít nahoru