Světová válka 3: Ruská válečná loď střílí rakety; Syrská armáda utrpěla ztráty; Možná zranění amerických jednotek

“Během cvičení cvičili pracovníci raketové a dělostřelecké bojové jednotky malé raketové lodi Vyshny Volochyok algoritmus operací k provádění elektronických odpálení proti povrchovému cíli,” uvedla tisková kancelář.

Podle scénáře cvičení se posádka lodi zmařila o pomyslném nepřátelském leteckém útoku, použila protiletadlový dělostřelecký systém AK-630M-2 „Duet“ a vydala odvetný úder elektronickým spuštěním raketového systému Kalibr-NK.

Tréninkové cvičení se konalo na stálé základně lodí Černomořské flotily. Cvičení byla prováděna v souladu s plánem bojového výcviku flotily, stanovila tisková kancelář.

Militanti zabavili dvě osady v jedné z útoků, uvedlo ministerstvo s tím, že vojáci syrské armády byli nuceni opustit některé ze svých pozic na jihovýchodě takzvané delakační zóny Idlib pod raketovou palbou.

Idlib je poslední povstalecký terén v zemi a stovky tisíc lidí v této oblasti v posledních týdnech uprchly uprostřed těžkých leteckých útoků ruských a syrských sil.

Rusko, které pomáhá silám prezidenta Bashara al-Assada, uvedlo, že syrské vládní síly zabily až 50 bojovníků a zranily až 90 útočníků.

Americký prezident Donald Trump ve středu uvedl, že zranění, které utrpělo 11 členů americké služby při nedávném útoku Íránu na základnu v Iráku, nepovažují za vážná, protože americká armáda přesunula další vojáky z oblasti kvůli možným zraněním, uvádí agentura Reuters.

Ve středečním prohlášení americké ústřední velení uvedlo, že z Iráku bylo do Iránu přivezeno více vojáků k lékařskému ohodnocení po íránském raketovém útoku 8. ledna na základnu, kde byly americké síly rozmístěny po oznámení 11 zranění minulý týden.

Přejít nahoru