Světová válka 3: Ruské útoky na povstalce ve severozápadní Sýrie zabily 40 lidí

Řekli, že ve venkovské vesnici Kfar Taal západně od vlády Aleppo bylo zabito osm rodin včetně šesti dětí, zatímco v Maardabsehu na jihovýchodě provincie Idlib bylo zabito dalších devět civilistů.

„Bůh se pomstil za všechny tyrany. V mé rodině už nezůstal nikdo, všichni jsou pryč,“ Abu Yasser, 71, příbuzný rodiny řekl v hlasové nahrávce zaslané agentuře Reuters.

Nejméně 22 dalších civilistů bylo zabito při jiných stávkách ruskými a syrskými vládními válečnými letadly na venkovských opozičních oblastech, které byly tvrdě zasaženy od ruské vojenské kampaně doplněné íránskými milicemi, která začala v prosinci.

Úředníci U.N. minulý týden uvedli, že humanitární krize v oblasti Idlibu na dalekém severozápadním Sýrii, posledního významného povstaleckého rebela v Sýrii po téměř devíti letech občanské války, se zhoršila a nejméně 350 000 civilistů, kteří jsou nyní na útěku.

Další půl milionu lidí uprchlo z dřívějších bojů o bezpečnost táborů poblíž tureckých hranic, které podporují některé povstalecké frakce na severozápadě.

Přejít nahoru