Světová válka 3: Tohle se Putinovi líbit nebude pokut se to potvrdí. Ruští důstojníci zabití v Sýrii; Hizballáh na britské černé listině

Informace o tomto tématu jsou potvrzeny pouze částečně, zástupci ministerstva obrany Ruské federace však dosud neobdrželi žádné oficiální připomínky píše Bulgarianmillitary.

Raketa vypuštěná z ATGM způsobuje značné škody na budově, která je umístěna jako velitelství syrských vládních sil, ale tuhle informaci nemůžou plně potvrdit militanty.

Vzhledem k tomu, že bojovníci byli často usvědčeni z toho, že zkreslili údaje o svých útocích, mohou být informace nepřesné, avšak kromě zdroje teroristů jsou údaje o tomto tématu potvrzeny i jinými zdroji.

UN: Sýrijské příměří selhává, když civilisté Idlibu denně zabíjí

Šéfka OSN pro lidská práva Michelle Bacheletová v pátek vyzvala k okamžitému zastavení nepřátelství v sýrské opoziční provincii Idlib.

Turecko, které již léta podporuje syrské povstalce bojující o vyhnání prezidenta Bašara al-Assada, se dohodlo s příměří s Ruskem, které mělo být začátkem tohoto měsíce přijato baštou 3 milionů lidí na severozápadě.

Podle svědků a povstaleckých zdrojů však ruské a syrské trysky zasáhly provincii v obnoveném útoku. Moskva popřela bombardování civilistů.

“Je velmi znepokojující, že civilisté jsou stále denně zabíjeni raketovými útoky ze vzduchu i ze země,” uvedl Bachelet ve svém prohlášení.

“Tato dohoda – stejně jako v minulém roce – znovu nedokázala chránit civilisty.”

Britské ministerstvo financí v pátek uvedlo, že do svého seznamu teroristických skupin, na které se vztahuje zmrazení aktiv, přidal celé libanonské hnutí Hizballáh.

Ministerstvo se dříve zaměřilo pouze na vojenské křídlo šíitské organizace, ale nyní uvedlo celou skupinu poté, co ji vláda v březnu v loňském roce označila za teroristickou organizaci.

Tato změna vyžaduje, aby každý jednotlivec nebo instituce v Británii, které mají účty nebo finanční služby spojené s Hizballáhem, je pozastavil nebo čelil stíhání.

Skupina „veřejně popřela rozdíl mezi svými vojenskými a politickými křídly“, uvedlo ministerstvo financí v oznámení zveřejněném na svých webových stránkách.

“Skupina jako celek je hodnocena jako teroristická a byla zakázána jako teroristická organizace ve Velké Británii v březnu 2019,” dodala.

Přejít nahoru