Souhlas: Rakouský kancléř říká, že boje proti nedovolenému přistěhovalectví je stejně důležité jako změna klimatu…

“Manželství” konzervativního a liberálního vedlo k některým zajímavým politickým prioritám píše Zerohedge.

Například ve svém prvním rozhovoru s mezinárodním tiskem od oficiálního nástupu do funkce minulý týden Kurz řekl pro FT, že nejvyšší prioritou jeho nové vlády bude boj proti změně klimatu a omezování imigrace.

Jak Kurz vysvětlil, zatímco ochrana životního prostředí je důležitou prioritou, boj proti přistěhovalectví je stejně důležitý. Protože rakouská židovsko-křesťanská identita bude i nadále narušována, pokud Evropa nedopustí pašování nelegální migrace.

“Je důležité chránit naše životní prostředí, ale je také důležité rozhodnout, kdo bude v naší zemi žít … pokud nebudeme bojovat proti nelegální migraci, Evropa nebude stejná za pět, 10 nebo 20 let,” řekl pro Financial Times. “Pokud nebudeme kontrolovat, kdo smí přijít, nebudeme moci žít v bezpečí … a nebudeme si moci udržet naši identitu.”

Kurz slíbil, že bude v Evropě nadále usilovat o přísnější policejní dohled nad nedovoleným přistěhovalectvím ve Středomoří. Kritizoval současný systém jako „lístek do Evropské unie“, který motivoval přechody a pašeráky.

Konečně Kurz rovněž vyzývá k preventivnímu zadržování migrantů podezřelých z extremismu.

Povinností vlády je “chránit mladé dívky,” řekl a odsuzoval “vliv … před přistěhovalci z různých částí světa, které považuji v mnoha oblastech za nebezpečné”. Řekl, že je hrdý na to, že Rakousko bylo „křesťanskou zemí“, která se vyznačuje společným židovsko-křesťanským dědictvím.

Přejít nahoru