Kuzmin: Soud nařídil vyšetřování Porošenka a členy Obamovy administrativy. Má se zjistit, kdo a za jakých okolností převzal v r. 2014 na Ukrajině moc a ukradl a převedl do zahraničí 100 mld dolarů

Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti Facebook Renat Kuzmin, člen ukrajinskej strany Opozičná platforma – Strana za život.

VAS podľa neho poveril 9. januára NABU vyšetriť „nezákonné prevzatie moci na Ukrajine a rabovanie zdrojov zo štátneho rozpočtu a z medzinárodnej finančnej pomoci členmi Obamovej administratívy v spolupráci s Porošenkom“. Kuzmin k svojmu príspevku priložil aj kópiu oficiálneho súdneho rozhodnutia.

„Vyšetrovatelia NABU musia teraz zistiť, kto a za akých okolností v roku 2014 prevzal na Ukrajine moc a ako a kým bolo ukradnutých a prevedených do zahraničia 100 miliárd dolárov (približne 90 miliárd eur), o ktorých písal osobný právnik Donalda Trumpa Rudolph Giuliani,“ napísal Kuzmin.

Vo svojom statuse Kuzmin ďalej pripomína, že Giuliani nielenže obvinil Obamu a Porošenka zo sprisahania, ale tiež tvrdil, že ukradnuté peniaze si rozdelili Porošenko a bývalá ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová s Joeom Bidenom v pomere 30 ku 70.

(zdroj: hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru