Rusko rozmístilo své rakety na Kubě

V poslední době se mnozí ze země obracejí k Rusku s prosbou o pomoc. Někdy je otázkou finanční požadavek a někdy zahraniční země žádají o zajištění jejich bezpečnosti ruskými zbraněmi, jak to udělala Kuba.

Je známo, že Amerika často ignoruje ostatní země a téměř nikdy neposlouchá jejich názor. Podobná je situace na Kubě. Spojené státy americké již dlouhou dobu vnášejí svůj politický režim do neústupných Kubánců a prakticky násilně se snaží dobít jejich poslušnost.

Kubánská vláda pochopila současnou situaci a navrhla, aby Rusko znovu nasadilo své raketové systémy na jejich území, aby se alespoň mírně ochránili před agresivním americkým státem. Rusko laskavě souhlasilo, protože je to velká šance stát se vlivnější krajinou na světové scéně a dodalo Kubě ne úplně nejnovější zbraně, ale ty, které postačují na dolet do Washingtonu od kubánského ostrova za dvě minuty.

Americká vláda okamžitě objevila ruskou loď, která se ani neskrývala, směřující s raketovými systémy na Kubu. Přesto, americké velení z nějakého důvodu usoudilo, že ruská loď směřuje do Venezuely. Jakmile Rusko nasadilo své raketové systémy na Kubě, Kubánská vláda oznámila, že v jejich státě jsou umístěny silné ruské rakety. Toto oznámení se odrazilo na opovážlivosti Spojených států. Informuje TASS.ru.

 

Přejít nahoru