Světová válka 3: Izraelské rakety byly zachyceny; Terorický útok v Jeruzalémě; V Jemenu zemřeli vůdci Hizballáhu

Syrská státní Ikhbariyah TV uvedla, že útok byl zahájen z Golanských výšin i z libanonského vzdušného prostoru. Státní tisková agentura SANA uvedla, že vzdušné obrany snížily většinu raket, než dosáhly svých cílů.

Nebyly okamžitě hlášeny žádné škody ani ztráty.

14 zraněno, 1 vážně, při podezření z teroristického útoku v Jeruzalémě

Nejméně 14 lidí bylo zraněno, včetně jedné osoby ve vážném stavu, při podezření z teroristického útoku v centrálním Jeruzalémě, který postihl automobilový útok, uvedli policisté a lékaři.

K incidentu došlo asi ve dvě hodiny ráno poblíž první stanice Jeruzaléma, oblíbeného zábavního centra. Policie uvedla, že řidič vozidla utekl ze scény a „velká policie prováděla pátrání.“

Zdravotníci Magen David Adom uvedli, že mezi zraněnými byl „mládenec ve dvaceti letech, který mněl vážný stav, v bezvědomí a trpěl velkým traumatem“.

Vůdci Hizballáhu zemřeli v Jemenu, říká ministr. Zprávu přinesl portál Bulgarianmilitary.

Vedoucí vojenští vůdci přidružení k Hizballáhu a Íránu byli zabiti, zatímco bojovali spolu se silami pod vedením Houthi. Včera oznámil jemenský ministr informací Muammar Al-Eryani.

Al-Eryani řekl oficiální agentuře Saba News, že „jemenská armáda s podporou saúdskoarabské koalice dokázala postoupit na fronty měst Naham, Sarwah, Al-Jawf a Al-Bayda.“

“Během konfrontací utrpěly síly Houthi stovky úmrtí, včetně vojenských vůdců a odborníků z Hizballáhu a Íránu,” uvedl jemenský úředník a dodal, že bitvy “stále zuří” a že Houthisové “skrývají své skutečné ztráty”.

Přejít nahoru