Světová válka 3: Ruské bombardéry Su-24 zničily 10 tureckých ozbrojených vozidel + VIDEO

Máme video od ruského vojenského zdroje, který zachytil okamžik útoku ruských bombardérů a ničení desítek vojenských zařízení pro-tureckých sil v Idlibu.

Organizace uvedla, že nálet pomohl syrským vojenským odrazům útoků militantů, kterým se podařilo prorazit obranu vládních sil v oblasti vesnice Nairab. Hrozilo zničení jednoho tanku, šesti bojových vozidel pěchoty a pěti vyzvednutí rebelů.

Arabská zpravodajská agentura ANM před několika hodinami oznámila, že ruské vzdušné síly dnes zničily více než deset vozidel patřících tureckým militantům v severní Sýrii.

Podle ruského ministerstva obrany během svého útoku na syrský guvernér Idlibu zničilo jejich letectvo jeden militantní tank, šest obrněných vozidel a pět dalších vozidel.

Turecko zahájilo vojenské akce v Idlibu, ruských stíhacích letounech Su-35s na obloze – turecká armáda pokračovala v útoku na pozici syrské armády v provincii Idlib.

Podle něj se operace provádí ve vesnici Nairab, v oblasti, na které byl dříve v únoru sestřelen militantem jeden z vrtulníků syrského letectva. K této vesnici šel také sloup turecké vojenské techniky, včetně několika tanků. Kromě toho byly hlášeny dělostřelecké údery.

Sýrie uvedla, že odrazuje útok v Idlibu, raketa byla zaměřena na Su-24 – syrská armáda odrazila útok ozbrojené opozice v provincii Idlib, který podle některých zdrojů podporovala turecká armáda.

Podrobnosti nejsou uvedeny.

Su-24 frontový bombardér na obloze nad provincií Idlib v Sýrii byl vypálen z přenosného protilietadlového raketového systému, ale byl schopen zabránit střele s raketou. Video zveřejnil na Twitteru syrský novinář Mohammed Gorab. Píše Bulgarianmilitary.

Kdo vlastní letadlo, není uvedeno. Takové bombardéry jsou k dispozici ruské letecké skupině v Sýrii a jako součást republikánského letectva, ale je známo, že ruské letectvo bylo v posledních dnech obzvláště aktivní v Idlibu a Aleppu. Al-Masdar News píše o příslušnosti bombardéru ke ruským silám.

Přejít nahoru