Rumunsko, Itálie, Chorvatsko, Brazílie, Írán, Jižní Korea. Tam všude řádí koronavirus

Rumunsko zaznamenalo první případ nákazy novým typem koronaviru. Jde o muže z města Gorj na jihu země, podle ministra má u něj nemoc mírný průběh.
V Itálii počet nemocných stoupl na 424. Podle šéfa civilní ochrany Angela Borrelliho dosud zemřelo 12 osob, u nichž se nemoc COVID-19 potvrdila; ve všech případech šlo o starší pacienty, kteří trpěli i dalšími závažnými zdravotními problémy.
O dalších dvou nakažených informovaly rovněž chorvatské úřady. Chorvatský ministr zdravotnictví Vili Beroš oznámil, že virus se objevil i u bratra mladíka, který se v úterý stal prvním potvrzeným nemocným a který minulý týden pobýval tři dny v severní Itálii. Dalším nakaženým je muž, který pracoval v italském městě Parma. Celkem v zemi prověřují asi osmdesát dalších osob.
Koronavirus se potvrdil také v Brazílii, čímž se poprvé dostal do Jižní Ameriky. Pacientem je 61letý muž, který pobýval na severu Itálie. Nyní je v domácí karanténě a místní úřady se snaží sehnat více než dvě stě spolucestujících z letadla, kterým nakažený do Brazílie přiletěl.
Írán také ohlásil 44 dalších případů nákazy novým koronavirem, v zemi na nemoc COVID-19 zemřelo podle státní televize 19 lidí. Celkový počet nakažených stoupl na 139. Írán tak zůstává zemí s nejvyšším počtem mrtvých mimo Čínu.
Jižní Korea ohlásila 284 nových případů nákazy koronavirem. Celkem se v této asijské zemi nakazilo již 1261 lidí, onemocnění COVID-19, které koronavirus způsobuje, podlehlo jedenáct z nich. 

(SCa)

Přejít nahoru