Egypt: “Všechno je špatně!” Byla objevena bomba v královny komnatě + VIDEO

Mnoho egyptologů bylo postaveno pro faraona Khufu a souhlasí s tím, že pyramida byla postavena po dobu 20 let, kolem roku 2560 př.nl, v čem je známá jako čtvrtá dynastie Starého království. Historik Matthew Sibson však po odhalení několika anomálií zpochybňuje vše, co nám odborníci řekli.

Sibson, který provozuje kanál YouTube „Ancient Architects“, říká, že tzv. „Velká pyramida“ byla ve skutečnosti mnohem menší, když byla poprvé postavena a byla zrekonstruována v 18. nebo 26. dynastii.

Minulý týden řekl: „Možná, že jsme všichni četli věk pyramid v Gíze úplně špatně, a důvod, proč jsou tak dokonalí, je, že byli stavěni dříve a ne později.

“Již dříve jsem hovořil o možnosti, že by Velká pyramida mohla být ve skutečnosti obnovením státního období.”

“Ale teď opravdu zpochybňuji všechno, protože víme, že v Gíze proběhla obrovská přestavba v 18. i 26. dynastii, jen se podívejte na práci provedenou na Velké sfingě.”

“Myšlenka, že Velká pyramida byla rozšířena v pozdější dynastické historii, je něčím zřídkakdy diskutována.”

“Na rozdíl od Sfingy však Velká pyramida nevykazuje extrémní známky zvětrávání a přestože datování radiokarbonem někdy dává data o stovky let starší než oficiální věk, ohledně tisíci let ani nemůžeme říkat.”

Sibson zdůraznil, že faraon Khufa byl uctíván více než 2 000 let po jeho smrti, což znamená, že starověcí Egypťané mohli být inspirováni, aby znovu vybudovali své místo posledního odpočinku.

Dodal: „Proč nebyly pyramidy v 18. století vyobrazeny před 18. dynastií? Proč jsou starodávné odkazy buď neexistující nebo extrémně kryptické?”

“Možná je to proto, že během Starého království byly tyto struktury v dřívější, menší a méně významné fázi a nebyly nic zvláštního nebo jedinečného.” Zprávu přinesl portál express.co.uk.

Přejít nahoru