Mladíka zmlátili pre ochranné rúško

S pribúdajúcim počtom potvrdených ľudí, ktorí majú koronavírus sa v našej spoločnosti znásobuje násilie. V tomto okamihu je na Slovensku potvrdených 44 pozitívnych prípadov koronavírusu, ale okrem obrovského chaosu prejavujúceho sa priam nekonečnými radmi v potravinách i v lekárňach a drogériách, narastá počet prejavov násilia. Lekárne i eshopy hlásia vypredané zásoby ochranných rúšok na tvár a tak veľké množstvo Slovákov si ich nemá kde zaobstarať. Možnosťou ešte je niekoľko inzertných portálov, kde inzerujú kšeftári pýtajúci neľudské sumy za kus rúška, čo nie každý je ochotný, pochopiteľne, akceptovať. A tak sa mnoho ľudí snaží dostať k nedostatkovému tovaru, akým rúška sú, aj násilím.

“Robím ako sanitkár v jednej okresnej nemocnici. Zamestnávateľ nám dal po jednom ochrannom rúšku, ale ja som oň prišiel. Niektorý z kolegov mi ho jednoducho ukradol,” rozpovedal nám svoj príbeh sanitkár Paľo. “Prišiel som na šatňu a skrinku, kde som mal rúško uložené, mi ktosi z kolegov vypáčil a rúško ukradol. Takže ho nemám, hoci denne prichádzam do kontaktu s pacientmi. Mám teraz volať políciu? Veď ani neviem, ktorý z kolegov to bol…,” dodal Paľo.

Nakladačka pre rúško

“Rúško som doma našiel nepoužité, tak som si ho dal. Šiel som skoro ráno do práce. No lenže na zastávke MHD sa okolo mňa postavili traja muži a chceli mi ho vziať. Najskôr som si myslel, že chcú peniaze, ale im išlo o moje rúško. Odmietol som im ho dať, hoci jeho cena bola pár centov. Uvedomil som si, že také rúško sa už nedá kúpiť. Ani pod pultom už ich niet”, rozhovoril sa Ján. Nasledovala bitka. “Zmlátili ma, mám modriny po celom tele, dokopali ma a ukradli rúško. Nad tým, čo sa už v súvislosti s koronavírusom deje, zostáva rozum stáť. To sa má človek báť ísť von, len aby ho niekto za rúško nezabil? Vláda by s týmto stavom mohla už konečne niečo robiť. Ak sa vyhrotí situácia alebo zakáže sa vychádzať na ulice, tak to bude masaker a mnoho ľudí príde o život? Tu už končí sranda,” dodal.

Ako sme už nie raz spomínali, klasické rúško nezabráni, aby sa človek nebol koronavírusom nakazil. Ak človek nepoužíva masku s patričným filtrom, tak akékoľvek rúško je mu zbytočné. Navyše, ak nie je v styku s chorým, podozrivým na koronavírus, použiť rúško je podľa hygienikov zbytočné. Výnimkou je priestor s veľkým množstvom ľudí, kde by sa rúško malo použiť. No rovnako dobre človeku pomôže aj kapesník. “Ľudia, nerobme si to ešte horšie, než to teraz je. Aby ma niekto za blbé rúško bol zmlátil a ukradol mi ho z tváre, tak to je už fakt sila. Čo ak by som bol napadnutý koronavírusom a zlodej si moje rúško nasadí, tak je to jasné. Chorým môže byť aj on,” dodal na margo svojho lúpežného prepadnutia Ján.

(SCa, il. foto: net)

 

Přejít nahoru